dinsdag 1 september 2009

Boek 20

Heb jij dit boek in handen? Laat dan hier je reactie achter. Vond je het boek mooi, leuk, grappig, boeiend of juist saai? We horen het graag!

1 opmerking:

Moniek zei

Ik heb “Tussen een persoon” in een adem uitgelezen. Wat mij vooral boeide was de inkijk, die ik kreeg van een persoon die alleen maar in staat is te leven in haar gedachten en volledig zit opgesloten in zichzelf. Zodra de realiteit grip op haar krijgt weet zij niet meer wat te doen. En kan zij alleen maar standhouden door trachten het gedrag van anderen te imiteren en zich wanhopig vast te houden aan het constante (zoals het weer) en het aanbrengen van ordening en associaties in haar gedachten. Het lukt haar om lang de schijn op te houden en haar naasten zeer dwingend haar wil op te leggen. Wanneer dit niet meer lukt maakt zij rigoureus een einde aan de relatie met bijv. haar moeder, zus (zij gunde haar zelfs niet het licht in de ogen) en haar vriend (door hem voor eeuwig vast te willen ketenen aan de oude situatie).
Esther Gerritsen heeft een roman geschreven, die mij enerzijds boeide, maar ook heel beklemmend en paranoïde op mij overkomt. Doordat het in de ik vorm is geschreven sleept het je mee en wordt je op en neer geslingerd door de denkbaarheid van de ik-persoon en de haalbaarheid van de buitenwereld (blz. 81).
Ik ben erg benieuwd hoe de choreograaf de thematiek van dit boek heeft verwerkt in een dans en zal zeker de voorstelling op 2 oktober bijwonen.

Moniek
Werkzaam bij Bibliotheek Midden-Brabant en lid van een leesclub.
Ik geef mijn exemplaar door aan een deelnemer van een andere leesclub.