Heb jij dit boek in handen? Laat dan hier je reactie achter. Vond je het boek mooi, leuk, grappig, boeiend of juist saai? We horen het graag!
1 opmerking:
Moniek
zei
Ik heb “Tussen een persoon” in een adem uitgelezen. Wat mij vooral boeide was de inkijk, die ik kreeg van een persoon die alleen maar in staat is te leven in haar gedachten en volledig zit opgesloten in zichzelf. Zodra de realiteit grip op haar krijgt weet zij niet meer wat te doen. En kan zij alleen maar standhouden door trachten het gedrag van anderen te imiteren en zich wanhopig vast te houden aan het constante (zoals het weer) en het aanbrengen van ordening en associaties in haar gedachten. Het lukt haar om lang de schijn op te houden en haar naasten zeer dwingend haar wil op te leggen. Wanneer dit niet meer lukt maakt zij rigoureus een einde aan de relatie met bijv. haar moeder, zus (zij gunde haar zelfs niet het licht in de ogen) en haar vriend (door hem voor eeuwig vast te willen ketenen aan de oude situatie). Esther Gerritsen heeft een roman geschreven, die mij enerzijds boeide, maar ook heel beklemmend en paranoïde op mij overkomt. Doordat het in de ik vorm is geschreven sleept het je mee en wordt je op en neer geslingerd door de denkbaarheid van de ik-persoon en de haalbaarheid van de buitenwereld (blz. 81). Ik ben erg benieuwd hoe de choreograaf de thematiek van dit boek heeft verwerkt in een dans en zal zeker de voorstelling op 2 oktober bijwonen.
Moniek Werkzaam bij Bibliotheek Midden-Brabant en lid van een leesclub. Ik geef mijn exemplaar door aan een deelnemer van een andere leesclub.
Geinspireerd door 'Tussen een persoon' creëerde choreografe Pia Meuthen de danstheatervoorstelling 'Nude'. In deze nieuwste productie van Danshuis Station Zuid en Panama Pictures ontrafelt ze met dans, literatuur en live muziek, het denkproces van een vrouw die zich verliest in de extremiteit van haar fantasie als ze het leven naar haar hand wil zetten. Klik hier voor meer informatie over de voorstelling.
'En toen kwam jij. Met je donkere ogen. Ogen die ik me nooit had voorgesteld. Waarvan niemand me ooit had verteld dat ze bestonden. Ogen die ik niet kon toetsen aan gedachten die ik er ooit over had gehad...Dat is het hoogtepunt van mijn verhaal. En ik weet hoe verhalen eindigen of eindeloos voortslepen. Iedereen weet dat de enige manier om een serie te eindigen een massamoord is in de laatste aflevering. Een huis dat uitbrandt met de mensen erin, een explosie, een schipbreuk.’
1 opmerking:
Ik heb “Tussen een persoon” in een adem uitgelezen. Wat mij vooral boeide was de inkijk, die ik kreeg van een persoon die alleen maar in staat is te leven in haar gedachten en volledig zit opgesloten in zichzelf. Zodra de realiteit grip op haar krijgt weet zij niet meer wat te doen. En kan zij alleen maar standhouden door trachten het gedrag van anderen te imiteren en zich wanhopig vast te houden aan het constante (zoals het weer) en het aanbrengen van ordening en associaties in haar gedachten. Het lukt haar om lang de schijn op te houden en haar naasten zeer dwingend haar wil op te leggen. Wanneer dit niet meer lukt maakt zij rigoureus een einde aan de relatie met bijv. haar moeder, zus (zij gunde haar zelfs niet het licht in de ogen) en haar vriend (door hem voor eeuwig vast te willen ketenen aan de oude situatie).
Esther Gerritsen heeft een roman geschreven, die mij enerzijds boeide, maar ook heel beklemmend en paranoïde op mij overkomt. Doordat het in de ik vorm is geschreven sleept het je mee en wordt je op en neer geslingerd door de denkbaarheid van de ik-persoon en de haalbaarheid van de buitenwereld (blz. 81).
Ik ben erg benieuwd hoe de choreograaf de thematiek van dit boek heeft verwerkt in een dans en zal zeker de voorstelling op 2 oktober bijwonen.
Moniek
Werkzaam bij Bibliotheek Midden-Brabant en lid van een leesclub.
Ik geef mijn exemplaar door aan een deelnemer van een andere leesclub.
Een reactie posten