dinsdag 1 september 2009

Boek 7

Heb jij dit boek in handen? Laat dan hier je reactie achter. Vond je het boek mooi, leuk, grappig, boeiend of juist saai? We horen het graag!

2 opmerkingen:

Marc Vlemmix zei

Een jaar geleden vroeg choreograaf Pia Meuthen mij dit boek te lezen. Een boek dat als inspiratie zal dienen voor de danstheatervoorstelling 'Nude'.
'Tussen Een persoon'is een echt 'hoofd'boek.In prachtige doordachte woorden en zinnen, wordt delezer aangezet tot denken over wat hem beweegt en waarom hij conventies volgt zoals hij doet. Bijna elke alinea stemt tot nadenken, vraagt er zelfs soms om herlezen te worden.
Herkenbaar en vervreemdend tegelijk,zowel beklemmend als humoristisch!
Kan niet wachten op de voorstelling 'Nude'.
De eerste indrukken zijn veelbelovend!


Marc Vlemmix
Artistiek Directeur
Danshuis Station Zuid

Anoniem zei

Tussen een persoon
Dit boek lag de hele zomer op mijn tafel. Te wachten om gelezen te worden.
Eindelijk, in september, in een bus van Bordeaux naar Biarritz begon ik eraan. Het was donker, regenachtig weer, helemaal niet wat ik had verwacht in ZW-Frankrijk, en deze stemming paste goed bij de sfeer van t begin van t boek, zo bleek. T begint direct ‘diep’, en je vraagt je metten af: Wie is deze bizarre vrouw, en hoe komt zij in deze vreemde situatie?
De tekst zet dus aan tot denken, geeft inzichten, is zoals verwacht (na t lezen van de achtertekst) soms hard en meedogenloos, maar onverwacht ook zeer humoristisch. En met het verder lezen, en inzage in de geest van de vrouw, word je zelf steeds meer de man, op zoek naar het WAAROM?
Hoe werkt t brein, wat is de logica achter handelingen of gedachten, hoe interpreteren we interacties?
Het boek leest als een monoloog, die ik direct op toneel voor me zie. De toneel setting, de casting, de tekst, bijna letterlijk zoals in t boek geschreven. Een sterke, waanzinnige vrouwenrol, en evenzo krachtige, zij het spraakloze man.
Ik ben zeer benieuwd hoe dit in dans omgezet wordt, hoezeer ik het gevoel van t boek zal herkennen? Ik ga zeker kijken!

René Vlemmix