dinsdag 1 september 2009

Boek 14

Heb jij dit boek in handen? Laat dan hier je reactie achter. Vond je het boek mooi, leuk, grappig, boeiend of juist saai? We horen het graag!

2 opmerkingen:

Ien zei

Ik vond het een bijzonder boek.
In het begin kostte het me moeite om de zinnen te begrijpen maar later begon het me steeds meer te boeien .
Ik kon me niet met de persoon indentificeren want haar wereld is mij totaal vreemd maar je kunt er wel over nadenken hoe je zelf in een bepaald stramien terecht bent gekomen.

Ien

Toon Mentink zei

Geen boek voor mij, de autobiografische stijl irriteert mij. Het relationeel menselijk tekort ( dat Sartre al met objest en subject relatie probeerde te beschrijven) wordt in mijn ogen door Elfride Jelinek en Sandor Marai stukken beter tot literatuur gemaakt. Ik mis humor en ironie zoals b.v. Nabokov; Antunes of Carlos Fuentes.
Ik denk dat een beeldende dansvoorstelling beter kan worden dan het boek omdat ik dat dan minder als dwang ervaar maar gewoon kan ondergaan. Cru gezegd las ik dit boek als: verplicht luisteren naar gezeur. Ik besef ook dat het boek door anderen als heel goed beoordeeld kan worden. Identificatie is in die zin het sleutelwoord maar dat vindt bij mij nu niet plaats tijdens het lezen.

Toon Mentink